O nas

Smacznie, domowo i w najlepszej cenie!

Catering dla żłobków oraz przedszkoli

Szanowni Państwo, przedstawiamy ofertę „Młyńskiego Dania”, firmy cateringowej istniejącej na krakowskim rynku od 2004 roku.

Od 16 lat zajmujemy się przygotowaniem oraz dostawą dań dla naszych Klientów, którymi w szczególności są Dzieci.
Nasze posiłki przygotowywane są wyłącznie z pełnowartościowych, zdrowych i wysokiej jakości naturalnych produktów, a przy tym są bardzo smaczne.
Od lat pracujemy z wykwalifikowaną kadrą. Posiadamy odpowiednie zezwolenia wymagane przez Sanepid. Opracowywane przez naszą dietetyk tygodniowe menu uwzględnia specjalne diety dla dzieci eliminujące jajka, mleko,gluten i inne.

Firma „Młyńskie Danie” będzie wspierać Państwa placówkę w prawidłowym żywieniu dzieci. Spełniamy indywidualne oczekiwanie każdego Klienta. Jesteśmy elastyczni i solidni. Dzieci oraz ich rodzice są zadowoleni z naszych usług. 

Poniżej możecie się Państwo zapoznać się z przykładowym jadłospisem zimowym dla żłobków oraz przedszkoli.
Jadłospis opracowany jest przez Panią dietetyk Annę Oczkoś.

Cena całodziennego wyżywienia dla 1 dziecka w żłobku to 19,50 zł brutto, natomiast w przedszkolu 19,00 zł brutto.

Jadłospis dla żłobka

Poniedziałek:
Śniadanie Makaron nitki(gluten) na mleku 2%(150 ml), bułka kajzerka(gluten)1/2 szt., masło (3 g), miód(20 g), herbata porzeczkowa (200 ml)
II śniadanie Sok marchewkowo jabłkowy(100 ml)
Zupa (200ml) Żurek z grzankami (gluten) (marchew, pietruszka, seler, por, kiełbasa podwawelska, zakwas barszczu białego, grzanki, śmietana 22 %, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, czosnek, zielona pietruszka, sól)
II danie Kotleciki z piersi kurczaka pieczone (pierś z kurczaka, bułka pszenna, mleko, mąka pszenna, musztarda, jajka, sól, pieprz)(60g), ziemniaki z koperkiem(70 g), gotowany kalafior z masłem i bułką tartą (60g), woda mineralna (200 ml)
Podwieczorek Chałka(gluten) z masłem, dżemem truskawkowym(60 g), herbata z cytryną(200 ml)

Wtorek:
Śniadanie Pasta mięsno -warzywna (piersi z kurczaka, cebulka zielona, marchew, pietruszka, oliwa z oliwek, sól, pieprz ziołowy) (30 g), chleb razowy(gluten) (30 g), masło (3 g), zielona sałata (3 g), herbata cytryną (200 ml)
II śniadanie Mandarynka(80 g) Zupa (200ml)
Zupa z czerwonej soczewicy przecierana z ziemniakami (porcja rosołowa z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, por, soczewica, cebula, zielona pietruszka, ziemniaki, majeranek, sól)
II danie Kluski leniwe z masłem (ser biały półtłusty, mąka pszenna, jajko, ziemniaki, masło, cukier) (150 g), marchew do chrupania(50 g), kompot(200 ml) Podwieczorek Chleb wiejski(gluten) z masłem, polędwicą sopocką, ogórkiem kiszonym(60 g), herbata owocowa (200 ml)

Środa:
Śniadanie Jajko na twardo, weka(gluten)(30 g), masło(3 g), ogórek kiszony(5 g), szczypiorek (5 g), herbata malinowa (200 ml)
II śniadanie Jogurt naturalny(100 ml) Zupa (200ml)
Zupa pomidorowa z ryżem (marchew, pietruszka, seler, por, koncentrat pomidorowy, masło, śmietana 22 %, ryż, zielona pietruszka, sól)
II danie Schab z pieca w ciemnym sosie (schab b/k sól, cebula, czosnek, mąka pszenna, papryka, olej roślinny) (60 g), ziemniaki z koperkiem(70 g), sałata lodowa ze śmietaną(50 g) (sałata lodowa, śmietana 18 %, sok cytryny, cukier, sól, zielony koperek), kompot (200 ml)
Podwieczorek Banan ½ szt., ciasteczka owsiane(gluten, jajka, mleko) (20 g)

Czwartek:
Śniadanie Kiełbasa szynkowa(30 g), chleb krakowski(gluten) (30 g), masło (3 g), pomidor(10g), herbata z owoców leśnych (200 ml)
II śniadanie Gruszka(80g) Zupa (200ml)
Zupa ogórkowa z ziemniakami (porcja rosołowa z indyka, marchew, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 22 %, zielona pietruszka, sól)
II danie Makaron świderki (gluten) z sosem Bolognese (łopatka wieprzowa, cebula, czosnek, olej roślinny, papryka, mąka pszenna, pomidory w zalewie, zioła prowansalskie, bazylia, sól) (100 g), jabłko ½ szt., kompot (200 ml)
Podwieczorek Kisiel wiśniowy naturalny (wiśnie, mąka ziemniaczana, cukier)(150 g), chrupki kukurydziane (20 g)

Piątek:
Śniadanie Pasta twarogowa z zielonym ogórkiem i szczypiorkiem(ser twarogowy półtłusty, zielony ogórek, śmietana 18%, szczypiorek, sól, pieprz) (30 g), chleb razowy (gluten) (30 g), masło (3 g), kakao z mlekiem 2% (200 ml)
II śniadanie Jabłko(80 g) Zupa (200ml)
Zupa brokułowa z zacierką (marchew, pietruszka, seler, por, brokuły, masło, śmietana 18%, zacierka” Babuni”, zielona pietruszka, sól)
II danie Filet z miruny pieczony (filet miruny, koperek, masło, sól) (60 g), ziemniaki z koperkiem (70 g), surówka z kapusty kiszonej z oliwą z oliwek (kapusta kiszona, marchew, cebula, oliwa z oliwek, cukier)(80g), kompot(200 ml)
Podwieczorek Keks z bakaliami(gluten, jajka, mleko) (60 g), napój malinowy(woda, sok malinowy)

Jadłospis dla przedszkola:

Poniedziałek:
Śniadanie Makaron nitki(gluten) na mleku 2%(150 ml), bułka kajzerka(gluten)1/2 szt., masło (5 g), miód(20 g), herbata porzeczkowa (200 ml)
Zupa (300ml) Żurek z ziemniakami (marchew, pietruszka, seler, por, kiełbasa podwawelska, zakwas barszczu białego, grzanki, śmietana 22 %, ziemniaki, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, czosnek, zielona pietruszka, sól)
II danie Puszyste kotleciki z piersi kurczaka(pierś z kurczaka, bułka pszenna, mleko, mąka pszenna, musztarda, jajka, sól, pieprz)(80g), ziemniaki z koperkiem(100g), gotowany kalafior z masłem i bułką tartą (80g), woda mineralna(200ml)
Podwieczorek Chałka(gluten) z masłem, dżemem truskawkowym(60 g), herbata z cytryną(200 ml)

Wtorek:
Śniadanie Sałatka z wędzonego kurczaka z papryką i kukurydzą (kurczak wędzony, papryka czerwona, kukurydza, cebulka zielona, majonez” Kielecki) (30 g), chleb razowy(gluten) (50 g), masło (10 g), zielona sałata (5 g), herbata z cytryną (200 ml)
Zupa (300ml) Zupa z czerwonej soczewicy przecierana z ziemniakami (porcja rosołowa z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, por, soczewica, cebula, zielona pietruszka, ziemniaki, majeranek, sól)
II danie Kluski leniwe z masłem (ser biały półtłusty, mąka pszenna, jajko, ziemniaki, masło, cukier) (150 g), marchew do chrupania(50 g), kompot(200ml) Podwieczorek Chleb wiejski(gluten) z masłem, polędwicą sopocką, ogórkiem kiszonym(60 g), herbata owocowa (200 ml)

Środa:
Śniadanie Jajko na twardo, weka(gluten)(50 g), masło(10 g), ogórek kiszony(10g), szczypiorek (5 g), kawa z mlekiem (200 ml) Zupa (300ml)
Zupa pomidorowa z ryżem (marchew, pietruszka, seler, por, koncentrat pomidorowy, masło, śmietana 22 %, ryż, zielona pietruszka, sól)
II danie Schab z pieca w ciemnym sosie (schab b/k sól, cebula, czosnek, mąka pszenna, papryka, olej roślinny) (80g), ziemniaki z koperkiem(100g), sałata lodowa ze śmietaną(70 g) (sałata lodowa, śmietana 18 %, sok cytryny, cukier, sól, zielony koperek), kompot(200ml)
Podwieczorek Banan, ciasteczka owsiane(gluten, jajka, mleko) (20 g)

Czwartek:
Śniadanie Kiełbasa szynkowa(30 g), chleb krakowski(gluten) (50 g), masło (10 g), pomidor(10g), herbata z owoców leśnych (200 ml) Zupa (300ml)
Zupa ogórkowa z ziemniakami (porcja rosołowa z indyka, marchew, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 22 %, zielona pietruszka, sól)
II danie Makaron spaghetti (gluten) z sosem Bolognese (łopatka wieprzowa, cebula, czosnek, olej roślinny, papryka, mąka pszenna, pomidory w zalewie, zioła prowansalskie, bazylia, sól) (150 g), jabłko ½ szt., kompot(200ml)
Podwieczorek Kisiel wiśniowy naturalny (wiśnie, mąka ziemniaczana, cukier)(150 g), chrupki kukurydziane (20 g)

Piątek:
Śniadanie Pasta twarogowa z zielonym ogórkiem i szczypiorkiem(ser twarogowy półtłusty, zielony ogórek, śmietana 18%, szczypiorek, sól, pieprz) (30 g), chleb razowy (gluten) (50 g), masło (10 g), kakao z mlekiem 2% (200 ml) Zupa (300ml)
Zupa brokułowa z zacierką (marchew, pietruszka, seler, por, brokuły, masło, śmietana 18%, zacierka” Babuni”, zielona pietruszka, sól)
II danie Filet z miruny po parysku(filet z miruny, jajko, mąka pszenna, olej roślinny, koperek, sól) (80g), ziemniaki z koperkiem (100g), surówka z kapusty kiszonej z oliwą z oliwek (kapusta kiszona, marchew, cebula, oliwa z oliwek, cukier)(80g), kompot(200ml)
Podwieczorek Keks z bakaliami(gluten, jajka, mleko) (60 g), napój malinowy(woda, sok malinowy)


W przypadku zainteresowania naszą ofertą zapraszamy do kontaktu:
PPHU Młyńskie Danie – Zdzisław Konieczny Kraków, ul. Bursztynowa 5
tel. 12 415 48 56 tel. kom. +48 502 833 120